Ik was een huisjesbaas – wie wordt de volgende boeman?

Marcel Duits verkocht zijn bedrijf en investeerde de opbrengst in een bescheiden aantal appartementen. Destijds was dat niet fout maar slim.

Time,To,Say,Goodbye,Typed,Words,On,A,Vintage,Typewriter
Marcel Duits
Marcel Duits is ondernemer en voormalig vastgoedbelegger

Zelfs de bank vond het slim. Met mijn destijds linkerhanden probeerde ik er echt wat van te maken. Ik maakte vooral leuke studentenkamers en van mijn twee linkerhanden maakte ik twee rechterhanden. Tot in de puntjes probeerde ik de kamers te verzorgen met fijne huurders tot gevolg. Mocht er iets kapot gaan, dan stonden mijn vader en ik vaak dezelfde dag nog op de stoep om te repareren. Zoals het hoort. 

Van huisbaas naar paria

In een gezonde gereguleerde markt – waar ik de overheid verantwoordelijk voor acht – is er ruim voldoende aanbod voor de huurders en hebben slechte verhuurders geen klandizie. In zo’n markt zijn woekerprijzen niet mogelijk. We vergeten dat wel eens. Helaas werd de verhuurmarkt niet ruimer, maar krapper.

 

Direct verder lezen?
Een jaar lang toegang voor maar 95 euro

Krijg onbeperkt toegang tot Overwaar.de en lees alles over wetgeving bij aankoop en verhuur, fiscaliteiten, het puntenstelsel en ervaringen van "de grote jongens".


Heb je al een account? Log in.