Welke strategie loont: het verkopen of doorverhuren van je woningen?

Het wordt een spannend jaar voor Rogier Hentenaar in Amsterdam. Blijf hij woningbelegger, verkoopt hij alles of is er een middenweg?

Deze beelden mogen niet aan derden worden verspreid, zonder toestemming van de fotograaf Nienke Meek. Zowel digitaal als  hardcopy. Dit geldt niet voor verspreiding in huiselijke kring. Gebruik alleen voor plaatsen op de Cultuurkalender van Abcoude
Rogier Hentenaar
Rogier is freelance journalist en vastgoedbelegger

Verkopen of doorverhuren: het zijn afwegingen die mij het afgelopen half jaar behoorlijk uit mijn slaap hebben gehouden. Hoe vaak ik niet, woelend in mijn bed, in de nacht allemaal berekeningen in mijn hoofd heb zitten te maken om de invloed van de komende Wet betaalbare huur en de verhoogde box 3-heffing in te schatten. Er zijn uiteraard meer regels – zoals de afschaffing van tijdelijke huurcontracten – ingevoerd voor verhuurders, maar deze twee hebben voor mij de meeste financiële impact. En wat betekent mijn keuze voor mijn huurders?

Alle huurwoningen zijn de afgelopen vijf jaar door mij in privé aangekocht, als belegging, voor maandelijks privé-inkomen en tevens als pensioenvoorziening. Na ruim 28 jaar in loondienst te hebben gewerkt, beproef ik nu het geluk in het ondernemerschap. Dat is niet alleen het keurig verhuren van de huizen – ook al zeggen sommigen dat het niks met ondernemen te maken heeft – maar ook als medeoprichter van een start-up, een kantoorboekingssite. Ondernemer zijn betekent dat je zelf voor je eigen salaris en pensioen dient te zorgen. Maandelijks mijn handje ophouden is echt verleden tijd.

Inmiddels heb ik voor de huizen een beheerder aangesteld. Over de beweegredenen kunt u hier meer over lezen.

 

Direct verder lezen?
Een jaar lang toegang voor maar 95 euro

Krijg onbeperkt toegang tot Overwaar.de en lees alles over wetgeving bij aankoop en verhuur, fiscaliteiten, het puntenstelsel en ervaringen van "de grote jongens".


Heb je al een account? Log in.