Voor een dichte deur: op naar het incassobureau

Onder het pseudoniem Luuk Brouwer schrijft onze Rotterdamse columnist over zijn ervaringen als (t)huisbaas.

Man,In,Front,Of,The,Old,House,Before,The,Closed

Voor alles is er een eerste keer. Maar ik ontkwam er niet aan, nu had ik echt een huurder die niet wilde betalen. Zijn beloften bleken inmiddels smoesjes en van de goeie verstandhouding die we hadden toen die huurder werd (‘dit is mijn droomappartement en volgens mij ben jij een toffe huisbaas’), was weinig meer over. Een incassobureau dus, voor het eerst.

Dossier onder andere naam

Maar zo makkelijk was dat niet. Google ‘incassobureau’ en je krijgt meer hits dan Abba ooit had – er zijn er echt heel veel. Allemaal met iets van ‘jurist’ of ‘legal’ in de naam. En de meeste klaren dit klusje op ‘no cure no pay’-basis. Het eerste bureau neemt de telefoon niet op, het tweede laat je tien minuten in de wacht staan en een derde belt niet terug. Ze zullen klanten genoeg hebben, de een z’n crisis is de ander z’n bonus. 

Bureau vier neemt de vordering in behandeling, tenminste dat dacht ik, nadat ik de facturen plus aanmaningen plus sommaties die ik de afgelopen twee maanden aan de huurder stuurde, had gemaild. Maar nadat het een week stil bleef, en ik maar eens belde met dit Rotterdamse kantoor dat volgens de Google-reviews uitstekend zou moeten zijn, wist niemand wie ik was, en werd mijn dossier pas na lang zoeken gevonden, onder een totaal andere naam.

Vertrouwen

Bureau vijf dan maar. Een intake door een heuse jurist, weer leverde ik het hele zaakje aan; ik kon het uploaden via de site. Dat ging soepel, en zij zouden aan het werk gaan. Wat dat inhoudt? Bellen, appen, mailen en brieven schrijven, allemaal terug te zien in je ‘persoonlijke incassodossier’ op hun website. Tegen een in de branche gebruikelijke vergoeding van 15 procent van de onderliggende vordering, in dit geval 4500 euro, drie maanden huur.

Een week later. De huurder heeft het nummer van het incassobureau geblockt. Reageert niet op mails, maar laat mij wel weten dat het echt belachelijk is dat ik een incassobureau heb ingeschakeld omdat hij juist van plan was geweest om deze week te betalen. Daar ziet hij nu natuurlijk van af want hij vindt het ‘heel vervelend dat-ie niet vertrouwd wordt’. Wordt vervolgd – maar hopelijk niet te lang.

Schrijf je in en lees direct verder

Met jouw gratis Overwaar.de account weet jij als vastgoedliefhebber precies waar je rekening mee moet houden bij de aankoop en verhuur van vastgoed. Daarnaast ontvang je twee keer per week het laatste nieuws over investeren in woningen in je inbox.


Heb je al een account? Log in.