Utrecht claimt wel heel graag het symbolische succes van de opkoopbescherming

Vastgoedmarktredacteur Sander van der Ploeg reageert op de claim van Utrecht dat de opkoopbeschermhing succes heeft.

image

Ik moet u wat bekennen. Acht jaar geleden verkocht ik mijn Utrechtse appartementje aan een particuliere belegger. Dat was niet mijn bedoeling. Mijn sympathie ging aanvankelijk veel meer uit naar een jong, fris stel dat vol enthousiasme mijn woning bezichtigde.

Mijn persoonlijke voorkeur verbleekte toen hun aankoopmakelaar met een waslijst aan verbeterpunten voor mijn bijna honderd jaar oude woning kwam. De bedoeling was overduidelijk om daarmee zoveel mogelijk de prijs te drukken. Het eerste en tevens enige bod van het stel was, met voorbehoud van financiering en bouwtechnische keuring, ruim onder de vraagprijs en bepaald niet marktconform.

Toen kwam de belegger, een particulier met nog een lege vastgoedportefeuille. Zijn bod lag bijna 25.000 euro bóven de vraagprijs, zonder enig voorbehoud. Enfin, u kent de afloop.

Een paar weken na de overdracht vond ik mijn oude appartement terug op verhuurplatform Pararius voor ruim 1.400 euro per maand. Toen ik bij mijn voormalige adres aanbelde om wat achtergebleven post op te halen, deed een man van, ik schat, begin dertig open. Hij sprak Engels met een Amerikaans accent. Ongetwijfeld een expat.

 

Schrijf je in en lees direct verder

Met jouw gratis Overwaar.de account weet jij als vastgoedliefhebber precies waar je rekening mee moet houden bij de aankoop en verhuur van vastgoed. Daarnaast ontvang je twee keer per week het laatste nieuws over investeren in woningen in je inbox.


Heb je al een account? Log in.