OPM: investeren met Other Peoples Money

Investeren met geld van anderen: 'Dat bedrag heb je zo bij elkaar'.

IMG_7195
Ebru Umar
Ebru Umar is journalist en hoofdredacteur van Overwaar.de

Het is een begrip OPM (other peoples money) en volksstammen investeren ermee. Mensen met geld zoeken projecten om in te investeren. Ik deed deed het één keer, toen ik met spoed geld, heel veel geld, nodig had voor een aankoop. Ondanks mijn schroom belde ik vrienden en stroomde het geld vanaf het eerste telefoontje binnen. Nu ik weer op korte termijn geld nodig heb voor een verbouwing, is het advies van mijn financieel adviseur kort en krachtig: ‘Ga maar wat vrienden bellen’.

Twee ton? Nee Umar, gaan we niet doen. Ga maar wat vrienden bellen, dat heb jij zo bij elkaar’. Marc Hoekstra (Credion) is niet alleen financieel expert maar kent ook mijn persoonlijke situatie. Het geld dat ik nodig heb, wil hij niet voor me aanvragen bij de bank. ‘Het is een te laag bedrag om nu mee aan te komen. Je moet door veel te veel hoepels springen, dat is de moeite niet. En ja, ik kan het wel bij een particulier voor je regelen maar dat kost je geld en dat kun je zelf ook wel.’

Binnen 24 uur een half miljoen bij elkaar

 

Schrijf je in en lees direct verder

Met jouw gratis Overwaar.de account weet jij als vastgoedliefhebber precies waar je rekening mee moet houden bij de aankoop en verhuur van vastgoed. Daarnaast ontvang je twee keer per week het laatste nieuws over investeren in woningen in je inbox.


Heb je al een account? Log in.