Mij wegzetten als huisjesmelker? Ga je goddelijke gang – maar schaam je vooral dood

Sinds het aantreden van Rutte IV met een minister van Wonen, kan ik er niet meer omheen: ik ben een huisjesmelker.

Ebru Umar, hoofdredacteur Overwaarde
Ebru Umar
Ebru Umar is journalist en hoofdredacteur van Overwaar.de

Ik ben een huisjesmelker – althans, zo praten mensen over mij, een zzp’er die al meer dan twintig jaar een volledig inkomen verdient met schrijven en zelf in haar pensioen moet voorzien. Gelijk de pensioenfondsen van loonslaven, of ze nou bij een bank, de overheid of in de media werken, stop ik zo’n beetje elke cent die ik heb, in vastgoed. Al jaren. Niet met het idee om iemand een poot uit te draaien, in tegendeel. Maar met het idee dat dit vastgoed mijn pensioen betaalt, en ik daarbij ook nog eens onderdak biedt aan jonge mensen die ergens moeten wonen.

Nooit zag ik mezelf als investeerder, nooit als belegger en al helemaal nooit als huisjesmelker. Maar laten we wel zijn: wie elf jonge mensen onderdak biedt én verhuurt aan een buitenschoolse opvang, is best wel een vastgoedondernemer. Maar noem mij gerust huisjesmelker; na ‘rechtsextremist’ kan ik dat er best bij hebben. 

Dat huisjesmelken gaat trouwens niet vanzelf.

 

Schrijf je in en lees direct verder

Met jouw gratis Overwaar.de account weet jij als vastgoedliefhebber precies waar je rekening mee moet houden bij de aankoop en verhuur van vastgoed. Daarnaast ontvang je twee keer per week het laatste nieuws over investeren in woningen in je inbox.


Heb je al een account? Log in.