Hé hallo huurder: Kim van der Ham

Kim van der Ham (31) werkt als arts-onderzoeker in het Erasmus MC, zit in het 4e jaar van haar promotieonderzoek en huurt sinds haar twintigste.

Neon,Glowing,Red,Light,Inscription,Hello
Tjeerd Langstraat
Tjeerd Langstraat is freelance journalist

Waarom en sinds wanneer huur je?

Ik huur sinds mijn twintigste sinds ik op mijzelf ben gaan wonen. Eerst met twee vriendinnen in een appartement in Rotterdam; één van de ouders had het appartement gekocht en wij betaalden hen de huur. Hierdoor was het goed betaalbaar als student. Een paar jaar later waren we alle drie toe aan iets voor onszelf. Ik heb met mijn ouders eerst gekeken naar een koopwoning, waarbij ik dan huur zou betalen aan hen. 

We probeerden dat via Woonstad, maar met bezichtigingen was het een chaos en ik belandde steeds ver onderaan de wachtlijst. Toen heb ik besloten om toch op zoek te gaan naar een huurwoning. Een vriend heeft een goed woordje voor mij kunnen doen bij een particuliere huurwoningorganisatie. Na een sollicitatiebrief en 100 documenten verder was de studio voor mij, in het hartje van Rotterdam, in een zijstraat van de Witte de Withstraat. 

 

Schrijf je in en lees direct verder

Met jouw gratis Overwaar.de account weet jij als vastgoedliefhebber precies waar je rekening mee moet houden bij de aankoop en verhuur van vastgoed. Daarnaast ontvang je twee keer per week het laatste nieuws over investeren in woningen in je inbox.


Heb je al een account? Log in.