20 vragen aan Luc van Dijk

Op 13 juni is Luc van Dijk één van de sprekers op de Provada bij het Overwaar.de Live event. Tijd om hem 20 vragen te stellen.

Luc2

Luc van Dijk is fiscalist en partner bij Rechtstaete vastgoedadvocaten & belastingadviseurs, daarnaast schrijft hij regelmatig voor Overwaar.de. En: op 13 juni is hij een van de sprekers op de Provada bij ons live-event. Maar eerst: twintig vragen aan Luc van Dijk.

1. Hoe zit een werkdag eruit?

Ik werk veel vanuit huis. Onze jongste zoon van 19 heeft longcovid en woont daarom sinds de zomer weer thuis, zeg maar. Op die manier is er bijna altijd iemand bij hem. Het scheelt ook reistijd, op drukke dagen kost het me soms drie uur woon-werkverkeer tussen Leiden en Amsterdam. Meestal ben ik vroeg wakker en begin ik de dag met koffie en de kranten; NRC, FD en De Telegraaf. Rond 7 uur laat ik dan de honden uit en daarna ga ik aan de slag. ’s Ochtends doe ik meestal zaken waar ik m’n tanden in kan zetten; advisering, transactiebegeleiding, lastige trajecten en soms fiscale procedures. ’s Middags ben ik meer aan het bellen en regelen. Inhoudelijk is het steeds weer anders, mede dankzij de wetgever. Doordat ik kan videobellen hoef ik weinig op pad en past er veel in een dag. 

2. Wat is de fiscale uitdaging waar vastgoedbeleggers voor staan?   

 

Schrijf je in en lees direct verder

Met jouw gratis Overwaar.de account weet jij als vastgoedliefhebber precies waar je rekening mee moet houden bij de aankoop en verhuur van vastgoed. Daarnaast ontvang je twee keer per week het laatste nieuws over investeren in woningen in je inbox.


Heb je al een account? Log in.