“Vind je niet dat er belasting geheven moet worden over huurpenningen?”

Het is een soort van trick question: het antwoord bepaalt hoe je morele kompas staat afgesteld.

Glass,Jar,With,Label,"pension",,Coins,And,Alarm,Clock,On
Ebru Umar
Ebru Umar is journalist en hoofdredacteur van Overwaar.de

De vraag werd me gesteld door Maarten de Gruyter toen ik te gast was in de BNR-podcast Vastgoed Gezocht. “Vind je niet dat er belasting geheven moet worden over huurpenningen?”

Democratie is niet gratis

Eerlijk? Ik vind, net als de meeste Nederlanders, wel dat ik wel genoeg belasting betaal. En net als de meeste Nederlanders vind ik dat prima, als ik er iets voor terugkrijg: een veilig land, een stabiele democratie, goede infrastructuur, toegankelijk onderwijs, een zorgstelsel dat niemand uitsluit en onafhankelijke rechtspraak. Ik kan het alleen maar eens zijn met Rutte als hij zegt dat democratie niet gratis is.

 

Schrijf je in en lees direct verder

Met jouw gratis Overwaar.de account weet jij als vastgoedliefhebber precies waar je rekening mee moet houden bij de aankoop en verhuur van vastgoed. Daarnaast ontvang je twee keer per week het laatste nieuws over investeren in woningen in je inbox.


Heb je al een account? Log in.