‘Met de huidige onzekerheid kopen we niet’

Nieuwe regels maken het particuliere vastgoedbeleggers lastig om huizen te verhuren. Raymond Post vertelt hoe hij 2023 voor zich ziet.

raymond-post-2-scaled

‘Samen met mijn vrouw Saraya doe ik al sinds 2005 het beheer van de panden die mijn vader in de jaren 70, 80 en 90 had gekocht. In het dagelijks leven werkte mijn vader in het familiebedrijf in hang- en sluitwerk. Mijn opa, zijn schoonvader, was huisschilder. Hij werkte voor een makelaar, zag dat er geld verdiend kon worden en belangrijker: dat er veel aanbod was. Opa tipte mijn vader dat het interessant kon zijn om huizen te kopen en verhuren; we hebben het over 1970. Zo heeft mijn vader vanaf toen vastgoed gekocht terwijl hij het familiebedrijf runde. Vastgoed is altijd bijzaak geweest.’

Absolute top

‘Zelf heb ik ook dertien jaar in het familiebedrijf gewerkt, totdat ik ontslag nam. Destijds was ik al zijdelings met mijn neef bezig in het vastgoed. Ik had een pand in de stad waarvan ik de bovenwoning verhuurde en beneden woonde. Toen ik naar Diemen verhuisde, ben ik ook de benedenwoning gaan verhuren. In 2000 had de Amsterdamse vastgoedmarkt een absolute top bereikt vond ik. Beter zou het niet meer worden! En dus heb ik het verkocht; nou ja de rest is history.’

‘Daarna nam ik een glasproductiebedrijf in Almere over van mijn vader. Helaas verdween al het geld dat ik met vastgoed had verdiend in dat productiebedrijf totdat ik in 2005 het faillissement heb aangevraagd. Sindsdien doe ik samen met mijn vrouw het beheer van onze portefeuille; ik zeg “onze”, want uiteindelijk heeft mijn vader de portefeuille aan mij en mijn broers verkocht.’

 

Direct verder lezen?
Een jaar lang toegang voor maar 95 euro

Krijg onbeperkt toegang tot Overwaar.de en lees alles over wetgeving bij aankoop en verhuur, fiscaliteiten, het puntenstelsel en ervaringen van "de grote jongens".


Heb je al een account? Log in.