Kritisch door de portefeuille

Nieuwe regels maken het particuliere vastgoedbeleggers lastig, zo niet onmogelijk om huizen te verhuren. Esther Dekker vertelt hoe ze 2023 voor zich ziet.

Esther Dekker heeft 78 panden met compagnons in de regio Rotterdam.

‘Voor mijn afstuderen deed ik onderzoek naar het huisvestingbeleid in Nederland en wat toen al opviel, was dat gemeenten niet wilden samenwerken met commerciële partijen. En dat terwijl arbeidsmigranten huisvesting zochten en kamerverhuur populair werd. Eigenlijk gebeurde er toen al wat nu weer gebeurt: de markt wordt overvallen door een situatie en dan volgt er beleid. En altijd weer worden de commerciëlen gezien als slechteriken. Ik rolde het vastgoed in door mijn man. Hij verhuurde huizen, ik zocht een woning. Dat is nooit gelukt, maar ik heb er wel een vent aan overgehouden!

Drie bedrijven

‘We hebben drie bedrijven: Max Rental, waarbij we elfhonderd woningen beheren van particuliere beleggers. Daarnaast heb ik samen met mijn man en een derde compagnon Fortus, dat zich richt op de verkoop van vastgoedbeleggingen, en Cube Investment, een ontwikkelingsbedrijf. Maar vooral deel ik kennis. Een keer per week maak ik een vastgoedpodcast om zo laagdrempelig als mogelijk anderen inzicht te geven in vastgoed. En als voorzitter van netwerkorganisatie Chepri organiseer ik masterclasses; Chepri is ontstaan als tegengeluid voor cursusaanbieders als Great Property Experience, zodat particuliere beleggers op de juiste plek hun informatie halen. En nee, ik zal niemand adviseren om 100 procent te financieren. Hoe ga je je onderhoud dan bekostigen? Of je aflossing?’

 

Schrijf je in en lees direct verder

Met jouw gratis Overwaar.de account weet jij als vastgoedliefhebber precies waar je rekening mee moet houden bij de aankoop en verhuur van vastgoed. Daarnaast ontvang je twee keer per week het laatste nieuws over investeren in woningen in je inbox.


Heb je al een account? Log in.