‘Ik ben toch geen belegger?!’ (jawel, dat ben je wel!)

Nee, de vriendin met wie ik had afgesproken had zich niet in de plannen van Hugo de Jonge verdiept. En Marnix van Rij was

Red,Torn,Paper,With,Copy,Space,And,Question,Mark,On

Ze wist wel dat er veel gaande was want tja, Hugo is nou eenmaal niet te vermijden. Maar dat zijn plannen laat staan die van Marnix van Rij haar zou kunnen raken, was niet bij haar opgekomen. Want: ‘Joh ik heb maar één woninkje voor mijn pensioen, ik ben toch geen belegger?!’

Halló pensioenvoorziening?

Dus wel. Huis in box 3? Inkomen uit box 3? Maak dan kennis met Marnix en Hugo. “Echt waar?” vroeg ze vol ongeloof. “Maar ik ben ZZP’er, ik moet mijn pensioen zelf regelen.” Woningen zijn om in te wonen, informeerde ik haar. “Er woont toch ook iemand in?” Ja, jij je pensioen regelen over de rug van de arme huurder! “Hij is hartstikke gelukkig en blij dat hij daar kan wonen!” sprak ze verbaasd. Straks wordt ‘ie nog blijer, als de huur omlaag gaat, grijnsde ik cynisch. “Ja dat kan toch zomaar niet, het is mijn woning, ik mag toch zeker zelf bepalen wat voor huur ik reken?! Heb je enig idee hoeveel mensen er in de rij stonden om te huren? Maar ja, ik val toch niet onder de plannen van Hugo hé, mijn huur is minder dan 1000 euro.”

Hoeveel mensen er zijn die nog geen idee hebben over wat ze te wachten staat? Geen idee. Maar dat er veranderingen op komst zijn, is een feit. Hieronder nog even de veranderingen op een rijtje.

 

Direct verder lezen?
Een jaar lang toegang voor maar 95 euro

Krijg onbeperkt toegang tot Overwaar.de en lees alles over wetgeving bij aankoop en verhuur, fiscaliteiten, het puntenstelsel en ervaringen van "de grote jongens".


Heb je al een account? Log in.