Blufpoker: waarom ik niet verkoop

Blufpoker onder vastgoedbeleggers is de vraag: “wanneer ga jij verkopen?”. Newsflash: nooit. Althans, niet nu!

Inscription,On,A,Concrete,Wall,-,Not,For,Sale,,Isolated
Paul Mulder
Paul Mulder fiscaal juridisch taxateur en belegger

Het antwoord van wie zijn portefeuille met zorg heeft opgebouwd is een fors, fel en intens “nooit”. De tegenvraag volgt altijd met een grinnik: “wanneer ga jij verkopen?”

Het idee van verkopen levert een knoop in de maag op – althans, in mijn maag. Ik ga niet verkopen, ik heb bloed, zweet en tranen in mijn vastgoed zitten. Ik heb er met mijn handen aan gewerkt: tikkend, achter mijn laptop. Ik werd uitgelachen, wie koopt er nou vastgoed in een achterbuurt? En hoeveel huizen heb je eigenlijk nodig? Die laatste vraag is net zo dom als de vraag hoeveel schoenen je nodig hebt. Of, zoals ik vaker terugbits: hoeveel kinderen heb je nodig? Vooral dat laatste maakt een snel einde aan elk gesprek kan ik je verzekeren.    

Emotie vs excel

 

Schrijf je in en lees direct verder

Met jouw gratis Overwaar.de account weet jij als vastgoedliefhebber precies waar je rekening mee moet houden bij de aankoop en verhuur van vastgoed. Daarnaast ontvang je twee keer per week het laatste nieuws over investeren in woningen in je inbox.


Heb je al een account? Log in.

Meer Columns

Transformers

‘Ik zoek een woning’

‘Ik kan niet inloggen’